top of page

STALEN KOZIJNEN

Stalen kozijnen

Tot aan de jaren 60 waren stalen kozijnen erg populair, met name onder de rijken die de kozijnen lieten plaatsen in hun exclusieve huizen. Kunststof kozijnen bestonden toen der tijd nog niet en in vergelijking met houten kozijnen waren stalen kozijnen een stuk sterker en betrouwbaarder. Waar houten kozijnen toen der tijd slechts 10 tot 15 jaar mee gingen, overleefden stalen kozijnen met gemak 50 jaar of langer. Vandaag de dag zijn stalen kozijnen minder gebruikelijk en populair. Toch bieden onze stalen kozijnen nog steeds veel voordelen:

  • sterk materiaal;

  • onderhoudsarm;

  • goede isolatie;

  • unieke uitstraling.

Sterk materiaal

Stalen kozijnen staan bekend als krachtige, duurzame kozijnen. Vanwege haar lange levensduur is deze reputatie is geheel terecht. Daarnaast staan de kozijnen er om bekend grote raampartijen te kunnen dragen, zelfs met hun smalle profielen. Ook zijn stalen kozijnen de beste optie wanneer u opzoek bent naar kozijnen met een maximale brandveiligheid. Ze zorgen zeker voor 60 minuten brandwerendheid. Ook zijn stalen kozijnen inbraakwerend én hebben ze een lange levensduur. Met gemak gaan ze meer dan een halve eeuw mee en zijn in staat om op dit gebied zelfs kunststof kozijnen te overtreffen.

Onderhoudsarm

Heeft u stalen kozijnen? Dan heeft u hier nauwelijks omkijken naar. Stalen kozijnen zijn zeer onderhoudsarm. Reinig de kozijnen minstens één keer per jaar met een natte doek of zeem en een normaal vloeibaar reinigingsmiddel. Vermijd schuurmiddelen, schuursponsjes, chloor of andere vormen van zuur. Deze kunnen het kozijn beschadigen.

Hebben wij uw interesse gewekt?

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact met ons op via de contactpagina.

Goede isolatie

Vroeger was er veel kritiek op de isolatiewaarde van stalen kozijnen. Staal is een goede geleider. Hierdoor worden warmte en kou gemakkelijk doorgegeven, met hoge stookkosten als gevolg. Tegenwoordig is dit niet meer aan de orde, stalen kozijnen worden inmiddels voorzien van prima isolatie. Om stalen kozijnen te isoleren worden bijvoorbeeld luchtkamers, een koudebrugonderbreking of een laag met isolerend materiaal aangebracht. Een stalen buitenkozijn wordt tevens voorzien van een zinklaag, die het kozijn beschermt tegen verschillende weersomstandigheden. Ongeïsoleerde stalen kozijnen worden enkel nog binnenshuis geplaatst.

Van stoer tot elegant

Een eigenschap die stalen kozijnen uniek maakt is de uitstraling. Stalen kozijnen hebben slanke en strakke profielen, waardoor de uitstraling robuust, stoer en authentiek is. Dit maakt stalen kozijnen de perfecte toevoeging voor bijvoorbeeld oude en industriële panden. Maar ook als u gaat voor een chique en elegante uitstraling zijn stalen kozijnen geschikt. De kozijnen worden voorzien van een laklaag of coating en zijn in iedere gewenste kleur verkrijgbaar. De slanke profielen zorgen daarnaast voor een optimaal lichtinval en meer uitzicht.


Algemene informatie
Bij het isoleren van oude stalen kozijnen stuit men veelal op enkele logische problemen. De geringe sponningdiepte en -hoogte laat het plaatsen van isolatieglas met een lage(lees: hoog isolerende) waarde vrijwel niet toe. Plaatst men isolatieglas in oude stalen kozijnen versterkt men de condensatie op de stalen profielen doordat deze niet zijn geïsoleerd, dit veelal met schimmelvorming op de binnenmuren als gevolg.

bottom of page